Weet je nog? Leven in de Zuidrand doorheen de jaren - Educatief pakket voor het 5e en 6e leerjaar

Gepubliceerd op woensdag 27 april 2022
Met het pakket ‘Weet je nog? Leven in de Zuidrand doorheen de jaren’ ontdekken de leerlingen aan de hand van lokale erfgoedsporen (oude hoeves, kastelen, straatnamen ...) het verhaal van de transformatie van hun gemeente van landelijk boerendorp tot verstedelijkte gemeente met steeds meer inwoners.

Inleidende filmpjes geven de aanzet tot actieve onderzoeksopdrachten waarmee de leerlingen het lokale verleden ontdekken. De kennis en ervaringen die ze opdoen gaan ze nadien creatief verwerken en kunnen ze presenteren aan de school, (groot)ouders, buurtbewoners …

Flexibel & modulair

Het pakket bestaat uit een handleiding met opdrachtfiches en bijhorende sjablonen en stappenplannen voor de leerlingen.
Het pakket is flexibel en modulair: als leerkracht kies je zelf met welke erfgoedsporen je wil werken, welke opdrachten je de leerlingen laat doen of op welke manier je de kennis en ervaringen creatief laat verwerken.

Op papier & digitaal

Per gemeente is er een archiefdoos met daarin het materiaal op papier zodat je het makkelijk kan gebruiken of kopiëren. Deze doos kan je ophalen in onze bibliotheek. 

Bekijk je toch liever al het materiaal digitaal? Geen nood! Via deze link vind je per gemeente al het educatieve materiaal dat je nodig hebt. Hier kan je de handleiding, de oude foto's en hun infodossiers downloaden van jouw gemeente. Aan de hand van leuke filmpjes zal ons personage Jef Van Camp je wegwijs maken tussen de verschillende opdrachten. 

Veel plezier met de ontdekkingstocht doorheen onze gemeente!

Meer info en uitlenen extra audiovisueel materiaal

https://www.dezuidrand.be/weet-je-nog
Mail naar info@dezuidrand.be 
Streekvereniging Zuidrand: Oud gemeentehuis, Gemeenteplein 1, 2550 Kontich