Scholen

De sportdienst organiseert voor leerlingen uit het kleuter- en het basisonderwijs en voor de leerlingen uit het secundair verschillende sportieve activiteiten. De sportactiviteiten gaan door in sporthal Den Willecom en in Fort V.  Deelnemen kan enkel via de scholen.

  • Kleutersportdagen

De kleuters kunnen zich uitleven met harde en zachte felgekleurde wescoblokken, fietsjes, steps, een springkasteel,... Elke kleuterschool kan enkele uren komen spelen. De sportdienst organiseert dit samen met de Sportregio Midden-Provincie.

  • MOEV

MOEV biedt voor het kleuter- en het basisonderwijs tijdens de lesuren een extra bewegingsaanbod aan in de vorm van "bewegingslandschappen": een halve dag activiteit in een sporthal in de buurt van de school. Kinderen kunnen er experimenteren, spelen en oefenen met allerlei uitdagend spel- en sportmateriaal op maat van elk leeftijdsjaar.  Het accent ligt op spelplezier, beleving en al spelend kennismaken met beweging. De organisatie en de uitwerking van deze activiteiten gebeurt door MOEV. De sportdienst van Edegem stelt enkel de sporthal ter beschikking. 

  • Rollebolle

Al spelend ontdekken de vier- en vijfjarige kinderen hun fysieke en motorische capaciteiten. Door het vele aantrekkelijke en uitnodigend spelmateriaal wordt de sporthal omgetoverd tot een leerrijk speelparadijs waar elke kleuter het zeker naar zijn zin zal hebben.  

  • Kronkeldiedoe

Kronkeldiedoe is een project voor leerlingen van het eerste leerjaar waarbij ze 15 verschillende activiteiten doorlopen in een doorschuifsysteem. Een greep uit het sportaanbod: steppen, verkennen van de superkronkel, skaten, balanceren en springen op een groot springkasteel.  Na het sporten sluiten de kinderen af met het Kronkeldiedoe-bewegingslied.

  • Mega-Spelenpaleis

Tijdens deze halve dag kunnen de leerlingen uit het tweede leerjaar zich uitleven tijdens allerlei verschillende spelletjes. Evenwicht, co√∂rdinatie en spelplezier staan vandaag centraal.  Samen trekken aan een parachute, sluipen en kruipen, mikken en werpen en zelfs jongleren komen vandaag aan bod.

  • Alles met de bal

Gedurende deze halve dag maken leerlingen uit het vierde leerjaar kennis met de magische wereld van de bal. De kinderen kunnen tijdens allerlei balspelen samen hun motorische vaardigheden oefenen.

  • American Games

Tijdens de American Games kunnen leerlingen uit het vijfde leerjaar proeven van de basisvaardigheden van American football, baseball, Kin-ball, frisbee...Vandaag staat fairplay centraal.

Adres
Terelststraat 2 , 2650 Edegem Routebeschrijving
Tel.
03 289 22 20
sport@edegem.be