En de prijs gaat naar... Deeldepot2650

Gepubliceerd op maandag 25 oktober 2021
Op zaterdag 18 september ontving Deeldepot 2650 de Prijs voor Verdienste 2021. Met deze prijs eren we afwisselend een Edegemnaar of een vereniging die een verdienstelijke bijdrage leverde aan onze gemeenschap.

Deeldepot 2650 groeide uit van ‘een goed idee op café’ tot een succesvolle duurzame dienstverlening waar heel wat particulieren en organisaties veel aan hebben.

Deeldepot 2650 kan je zien als een bibliotheek voor spullen die je niet vaak nodig hebt. Organiseert je dansvereniging bijvoorbeeld een eetfestijn voor 200 man? Dan kan je bij Deeldepot 2650 terecht voor een paar honderd borden. Ook als individu kan je van deze uitstekende dienst genieten. Waarom zou je bijvoorbeeld een dure heggenschaar kopen als je er ook gewoon eentje kan lenen? Dat is goedkoper en beter voor het milieu. Het materiaal wordt namelijk goed onderhouden, verzamelt ook geen stof in een tuinhuis en gaat na eenmalig gebruik niet de vuilbak in.

Deze ‘bib’, die wordt uitgebaat door enthousiaste vrijwilligers, werkt samen met Repaircafé Zuidrand voor het herstellen van onder andere huishoudtoestellen. En dat is nog niet alles: ouders met kleine kinderen kunnen via de fietsbieb fietsjes lenen voor verschillende leeftijden.

Meer en meer mensen zijn ervan overtuigd dat samen kwaliteitsvol gereedschap delen beter is dan elk apart een goedkoop toestel aan te schaffen. Deze prijs is een stevige opsteker voor de vrijwilligers en het bedrag zal het Depot investeren in meer gereedschap om samen te delen.

In 2022 zal een verdienstelijke inwoner de prijs in ontvangst mogen nemen. De nominaties daarvoor starten in mei.

Ook iets uitlenen? www.deeldepot2650.be