Historische rondleiding Edegem 850 (VOLZET)

  • zo 8 oktober 2023 van 13.30 tot 16  uur

Dat Buizegem het hart van Edegem was, dat is wellicht algemeen bekend. Maar wat was het Gemeenteplein vroeger? En waar lag dan het echte centrum van Edegem? Je komt het te weten tijdens onze gloednieuwe rondleiding die voor Edegem850 is uitgewerkt.

De Historische Gidsen van Erfgoed Edegem nemen je mee naar diverse plekken en gebouwen met een geschiedenis. Je leert ook waarom het nu precies 850 jaar is dat we vieren. Omdat we zoveel verhalen niet kunnen brengen in enkele minuten, duurt deze rondleiding langer dan alle andere: je bent zeker 2,5 uur onderweg. Trek je stapschoenen aan voor de volledige 4 km en kom luisteren en kijken. We hebben ook een flexibele formule voor groepen waarbij we halverwege stoppen bij Bar Bos, waar je even kan rusten bij een drankje. Ook voor scholen hebben we een aangepast en op maat gemaakt interactief pakket.

Kom je niet met een groep?
Dan is er een open rondleiding op donderdag 15 juni. We vertrekken om 13.30 uur aan het gemeentehuis, Gemeenteplein 1 in Edegem. Schrijf je vooraf in (online of bij de cultuurdienst) want het aantal deelnemers is beperkt. De tweede open rondleiding is er op zondag 8 oktober, vanaf 13.30 uur.

Locatie

Gemeentehuis
gemeenteplein 1 , 2650 Edegem

Prijs

  • Basistarief 1

Organisatie

Historische Gidsen van Erfgoed Edegem
Terelstraat 1 , 2650 Edegem