Het invoerformulier van UiTdatabank in een nieuw jasje

Gepubliceerd op vrijdag 17 maart 2023
De vrijetijdswereld staat nooit stil, en de UiTdatabank evolueert mee. Vanaf nu vind je in de UiTdatabank een gloednieuw invoerformulier. Hiermee voer je nog eenvoudiger je evenement in en heb je meer mogelijkheden om je evenement aantrekkelijker te maken voor je potentieel publiek.

Ontdek alle updates in het gratis webinar op 27 maart

Wat is er nieuw?

Met minder klikken door het invoerformulier

We willen het invoeren van een evenement zo eenvoudig mogelijk maken. Heb je bijvoorbeeld al eens informatie over organisaties toegevoegd aan de UiTdatabank? Dan zetten we voortaan de organisaties waarvoor je recent een evenement invoerde al klaar voor jou. Met één klik voeg je ze toe aan je evenement.

Bovendien zorgt de nieuwe tabstructuur ervoor dat je het overzicht van je invoer beter bewaart en makkelijker info kan toevoegen of bewerken.

Online evenementen invoeren

Voortaan kan je eenvoudig digitale activiteiten zoals webinarsonline concerten en virtuele rondleidingen invoeren in de UiTdatabank en publiceren op UiTinVlaanderen. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is de slider naast online in stap 3 naar rechts schuiven.

Ook je openbare deelnamelink kan je vanaf nu delen met je publiek. Wil je die liever voorbehouden voor een selecte groep? Dan kan je eventuele deelname-instructies kwijt in je beschrijving in stap 5.

Video toevoegen aan je evenement

Heb je een passende videolink bij je evenement? Dan kan je die voortaan toevoegen in stap 6. Zo maak je potentiële deelnemers extra warm voor je activiteit en zorg je ervoor dat ze nog beter geïnformeerd zijn. Videolinks van YouTube of Vimeo zijn geschikt om te gebruiken.

Je video zal net als je andere informatie gepubliceerd worden op UiTinVlaanderen en tal van andere online UiTagenda's.