Common Ground

Reserveer plaatsen
Sint-Antoniuskerk
  • za 28 oktober 2023 van 19.45 tot 22  uur
Het Comité Edegemse Concerten laat je met "Common Ground" genieten van muziek uit de 20ste eeuw én van dans(ers) en improvisatie!

Peter Oerlemans, piano en Diede Verpoest, viool werken samen met Natascha Pire als danser/choreografe. Dat is geen toeval: Natascha groeide op in Edegem en binnen haar lange carrière in de podiumkunsten heeft zij een voorliefde voor multidisciplinaire samenwerkingen en locatieprojecten. Eerder dit jaar creëerde ze nog een improvisatieperformance in het KMSKA met dansers van de Kunsthumaniora waarvan enkelen ook aan dit nieuwe project zullen deelnemen.
Samen gaan ze met dans, muziek en ruimte in dialoog, zoeken raakvlakken en tegenstellingen, zullen hand in hand gaan, elkaar voortstuwen… Het belooft een boeiende, speelse en gevarieerde voorstelling te worden waar elke generatie zich in kan vinden.

In de hoogdagen van de Vlaamse Polyfonisten trokken veel "Fiamminghi" met naam en faam over de grens o.m. richting Italië. Enkele eeuwen later speelde de American Dream een zodanige rol, dat veel Europeanen hun povere lot ontvluchtten richting de Nieuwe Wereld. Hierbij ook zovele landgenoten met de fameuze Red Star Line vanuit Antwerpen bestemming New York. In de latere 20ste eeuw was er een enorme reis- en emigratiegolf van o.a. ettelijke componisten die vanuit Rusland en Europa hun thuisland ontvluchtten.

In dit kielzog brengen ze muziek van Dvořák tot Arvo Pärt, via onder andere Bartók, Rachmaninoff, Gershwin....zonder onze streekgenoten Brossé, Devreese en Henderickx te vergeten!

Roland De Munck praat het geheel aan elkaar met "wereld in beweging" als rode draad.

Locatie

Sint-Antoniuskerk
Drie Eikenstraat 2 , 2650 Edegem

Prijs

  • Basistarief 18
  • +60 14,4
  • -18 7,2

Organisatie

VTC Kruispunt
Terelststraat 1 , 2650 Edegem