Mongolië - Chinggis Khaan en Willem van Rubrouck achterna

Schrijf je in
Hotel De Basiliek
  • di 30 november 2021 van 20 tot 22 uur
  • di 7 december 2021 van 20 tot 22 uur
  • di 14 december 2021 van 20 tot 22 uur
Mongolië is het land van de eeuwig blauwe hemel, de uitgestrekte groene steppes en de kronkelende, zilveren rivieren. Het land is vijftig keer zo groot als België, maar telt amper drie miljoen inwoners. Een aanzienlijk deel van de Mongoolse bevolking leeft nog als nomade, net zoals in de tijd van de vader van het Mongoolse volk, Chinggis Khaan. Hoewel deze grote veroveraar ongeveer 800 jaar geleden zijn paard voor het laatst bereed, is hij nog steeds springlevend. Niet alleen in Mongolië, maar ook ver daarbuiten!

De ‘opperste leider’ van het land, Chinggis Khaan kreeg zijn bijnaam doordat hij voor het eerst in de geschiedenis van Mongolië alle Mongoolse en Turkse stammen verenigde onder één bewind, namelijk dat van hemzelf. Onder zijn leiding begon de Mongoolse opmars om de wereld te veroveren.


In de 13de eeuw bezocht de Vlaamse missionaris Willem Van Rubrouck het land en beschreef het zeer gedetailleerd en accuraat. Bert Gevaert vertelt je alles over Chinggis Khaan, de impact van zijn veroveringen, en het prachtige maar vaak onbekende Mongolië.

Locatie

Hotel De Basiliek
Trooststraat 20-22 , 2650 Edegem

Prijs

  • Basistarief 54
  • Met Davidsfonds Lidkaart 48

Reserveer

Leeftijd

vanaf 18 tot 99 jaar

Organisatie

Davidsfonds Academie