Online : De Schneebergmijn en ertsverwerking in Ridnaun, Zuid-Tirol - Hugo Bender en Paul Bender

  • vr 23 april 2021 van 19.30 tot 22.30 uur
De zilver-, lood-, zinkmijn Schneeberg bij Moos in Passeier was meer dan 800 jaar actief. Het was lange tijd de hoogst gelegen mijn van Europa in een zeer afgelegen gebied. We bespreken de geschie-denis van de mijn over die lange periode en trekken langs historische paden naar het mijngebied om daarna bijna 4 km dwars door de berg terug te wandelen. Wees blij dat je het gewoon online kan volgen, want op de hogervermelde 'gezellige pantoffels' zou het niet lukken, wel met stevige berg-schoenen én laarzen! We bezoeken dan de ertsverwerking in het Ridnaundal en besteden uiteraard aandacht aan de mineralen die er voorkwamen.
Wie op voorhand even wil opzoeken waar de mijn precies gelegen is: in the middle of nowhere .
Nee, alle gekheid op een stokje, je vindt de mijn gemakkelijk terug via Google Maps met de Italiaanse benaming 'Miniere di Monteneve'. Ze ligt ten zuidwesten van de Oostenrijkse stad Innsbruck, aan de zonzijde van de Alpen (de Italiaanse kant dus), vlak bij de grens.
Meer zullen we er hier niet over verklappen... dat laten we aan de sprekers over. We verwachten jullie in groten getale op ons scherm te zien verschijnen!

Meld je vooraf aan via mka@minerant.org en je ontvangt vooraf de link om aan de Teams lezing deel te nemen.

Locatie

online
zonder straat z/n , 2650 Edegem

Prijs

  • gratis

Organisatie

Mineralogische Kring Antwerpen vzw
P. Van den Bemdenlaan 107 , 2650 Edegem